SuuS, de kleine vrouw met de grote stem

 
Binnenkort Uniek Theater concert SuuS Zingt

SUUS ZINGT

Als talent je aangeboren is dan spreek je van geluk. Als de juiste mensen daar bij toeval getuigen van worden dan levert dat zomaar een sprookje op.
Dit is in een zin de kern van het succes van SuuS. Op de juiste momenten een topprestatie leveren onder toeziend oog van de juiste mensen.

Grote rollen speelde zij in diverse musicals, ze werd runner-up in het populaire TV programma “Op zoek naar Evita” en toch wilde ze anders. Dat anders ontdekte ze in London toen ze haar eigen muziek ging schrijven. Iets wat pas echt tot een compleet verhaal kwam door haar spontane samenwerking met Ge Reinders. Met deze dialectliedjes ontstond haar eerste one-women-show. De show was een groot succes en een vervolg kwam er met "SuuS zingt TooN”. De landelijke recensies waren wederom lovend en ook nu kon een vervolg niet uitblijven. Afgelopen seizoen speelde ze heel Nederland plat met "SuuS zingt Annie MG”.

De toon is gezet! En nu pakt het theaterbeest pas echt uit!

Met een 20-koppig orkest o.l.v. Maurice Luttikhuis neemt SuuS u mee in haar wereld. Grote musical werken, haar eigen dialectliedjes, liedjes van Toon en liedjes van Annie MG ze komen allemaal voorbij. Als verrassing laat SuuS u ook genieten van de liedjes waar ze ooit de theaters mee in zal gaan. Welke liedjes staan er nog op het verlanglijstje van SuuS?

8 oktober Heerlen
Bekijk het programma

28 december Roermond
Bekijk het programma

 
De tent van Bell

Als de ster van het moderne variété-theater, Ellen ten Damme, per ongeluk wordt geboekt voor een masterclass liedzingen in Venlo, is aanstormend talent Suzan Seegers er als de kippen bij om zich in te schrijven.

Maar zij is niet de enige: dankzij gastvrouw Leta Bell kunt ook u de masterclass bijwonen. Want in ‘De Tent van Bell’ geniet u tijdens een avondvullend diner mee van al het moois dat Ellen, Suzan en Leta met een live orkest ten gehore brengen. Aan het einde van de avond is de vraag: wie heeft van wie het meeste geleerd?

Muzikaal spektakel
De Tent van Bell is een productie van Leta Bell in samenwerking met De Maaspoort theater & events. Dit muzikale spektakel speelt zich onder begeleiding van een twintig koppig orkest onder leiding van Maurice Luttikhuis af op het Museumplein Venlo. Een en ander is naar het idee van Leta Bell. Frans Pollux nam het verhaal voor zijn rekening, waar de regie in de kundige handen van Cees Rullens ligt.

 
 
 
 
SuuS zingt Annie M.G.

Suzan Seegers, de kleine vrouw met de grote stem, weet met haar warme geluid en sprankelende persoonlijkheid keer op keer de harten van het publiek te raken. Afgelopen jaar bracht ze een alom geprezen eerbetoon aan Toon Hermans, nu is het de beurt aan een andere tekstdichter: Annie M.G. Schmidt.

In dit intieme en liefdevolle theaterconcert gaat SuuS - begeleid door haar vaste pianist Marc-Peter van Dijk - al zingend door het repertoire van Annie. Met behulp van de liedjes en gedichten schetst Suzan een eigenwijs en soms ietwat ondeugend portret van Annie. Zo hoorde u Annie nog nooit. Laat u verrassen door deze kleurrijke schakering van Annie’s bekende én onbekend werk. Nu al dé aanrader van dit theaterseizoen.

Haar Tournee door de Nederlandse theaters start op 15 januari en eindigt 24 april 2016.
Kaarten zijn verkrijgbaar via desbetreffende theaters.
Klik hier voor de kalender en speeldata.
 

 
SuuS zingt Annie M.G
Bekijk meer afleveringen van SuuS zingt Annie M.G »
 
Youtube
SuuS zingt Annie Mg Musicalsites
Youtube
Teaser SuuS zingt Annie M.G.
Doosje bij tijd voor max Youtube
SuuS zingt Annie mg
 
SuuS zingt TooN

Suzan Seegers bracht in 2013/2015 een bijzondere hommage aan Toon Hermans.

Maurice Hermans bood haar een kijkje in het archief van zijn Vader Toon Hermans aan. Daar lag een schat aan onbekend werk van Hermans op haar te wachten. Op velerlei verzoek wijdt zij een complete voorstelling aan haar beroemde streekgenoot. ‘SUUS zingt TOON’ liet het publiek kennismaken met bekende en onbekende pareltjes uit het tijdloze oeuvre van de ongetwijfeld meest geliefde cabaretier, zanger en tekstdichter die Nederland ooit rijk was. Ze speelde deze voor uitverkochte zalen.

“Een interessante verzameling nieuwe liedjes van Hermans, te horen in een klein, intiem, lief programma.” (Volkskrant)

“Bij vlagen is het niet de zangeres die op het podium staat, maar de grote cabaretier. Zo dicht komt ze bij hem in de buurt.” (Dagblad de Limburger)

“Suzan is in staat met charme, komisch talent en schitterende stem een zaal te boeien en mee te voeren naar hoger sferen waar het uitstekend toeven is.” (Musicalsites)

 
 
SuuS zingt Toon
Bekijk meer afleveringen van SuuS zingt Toon »
 
 
SuuS zingt SUUS

In 2011 maakte Suzan - door iedereen in haar omgeving steevast als "Suus" aangesproken - haar solodebuut met SUUS. In deze muzikale onewomanshow deelt Suzan haar gevoelens, verlangens en gedachten met het publiek. Een intieme en persoonlijke tour de chant gelardeerd met mooie, grappige en ondeugende teksten, geschreven door Suzan zelf i.s.m. goede vriend, collega, inspirator en provinciegenoot Gé Reinders. Suzan vertolkt dit repertoire vooral in het Limburgs; volgens Toon Hermans de mooiste taal om in te zingen. Het is de taal waarmee Suzan is opgegroeid, waarin zij zich het best kan uiten en die zij ook toegankelijk weet te maken voor iedereen "boven de rivieren". Als eerbetoon aan haar beroemde streekgenoot brengt Suzan twee unieke door Hermans geschreven maar nooit eerder vertolkte Limburgse liedjes ten gehore.
Deze productie tourt 2 seizoenen lang.

Haar eerste solo album met de naam… hoe kan 't ook anders… SuuS, verschijnt in 2012. Een cd met 14 Limburgstalige nummers die laten zien hoe veelzijdig ze is. Ontroerend, swingend, rockend…Ze heeft het allemaal in huis.
Interesse in haar CD klik hier.

SuuS zingt SuuS
Bekijk meer afleveringen van SuuS zingt SuuS »
 
Marc-Peter van Dijk

Marc-Peter van Dijk is sinds de voorstelling SuuS, haar vaste begeleider.
Tijdens Kunt U mij de weg naar Hamelen vertellen, Meneer? werkten de twee voor het eerst samen. Bij De engel van Amsterdam liepen ze elkaar weer tegen het lijf en ontstond er een vriendschappelijke en muzikale band. SuuS vroeg Mp voor haar tournee SuuS, en de rest is geschiedenis.
Meer weten over deze geweldige pianist, Klik hier 

 
SuuS en orkesten

Naast haar soloprojecten is ze een veel gevraagd soliste bij diverse top orkesten waaronder : philharmonie zuidnederland, Metropole Orkest, Douane Harmonie Nederland, Fanfarekorps Koninklijke Landmacht bereden Wapens, LBM jeugdorkest en tal van andere orkesten in Nederland... Een liefde die ze op jonge leeftijd mee heeft gekregen. 

Opus One

Opus One produceerde SuuS haar 3 solo voorstellingen. Momenteel hebben ze onlangs Het Zonnehuis te Amsterdam noord nieuw leven ingeblazen. Het theater waar alle oud grootheden van Nederland op de planken hebben gestaan. Meer weten over Opus One klik hier