Hebe, dienares der goden, een geweldige rol opnieuw (na die van Jos van Rey in El Rey) van Suzan Seegers, die totaal in de ban raakt van Tom Dumoulin.

Humor zit er genoeg in, vooral dankzij Suzan Seegers
-Guus Urlings, Dagblad de Limburger-

 
Opera 2.O De berg van Tom

De opvolger van El Rey

SuuS als Hebe...
Het concept van Opera 2.0 blijft hetzelfde: aria's, duetten en instrumentale werken uit diverse opera's, gevat in een hedendaags verhaal. Ditmaal over een top wielrenner die meedoet aan de Olympische tijdrit. Vanaf zijn bankstel op de top van de Olympus, terend op het succes van weleer, ziet de wielerheld van vroeger dat zijn opvolger steeds dichterbij komt. Hij en zijn helpers doen er alles aan om te voorkomen dat de nieuwe held in de race van zijn leven bereikt wat de ouwe wielerheld nooit heeft kunnen bereiken: een Olympische medaille. Wie wint? 

Niet wie de top bereikt heeft, is de held, maar hij die ondanks alle tegenslag naar de top blijft streven.

Afgelopen 10 augustus 2016 is de opera De berg van Tom in premiere gegaan in het Openluchttheater van Valkenburg. Zowel het publiek als de masaal toegestroomde pers heeft de opera lovend ontvangen.

 

 
 

speeldata De berg van Tom
zondag 2 oktober- Theater Vrijthof Maastricht
dinsdag 1 november- oranjerie Roermond
zaterdag 5 november- Maaspoort te Venlo
dinsdag 8 november- Theaer Heerlen

 
Opera 2.0 El Rey

SuuS als Jos Van Rey.. 

"Het Nederlands elftal mist een scorende spits. Dit theater team heeft SuuS. Zij is, volgens mij, de Messi van El Rey".
-Ge Reinders-

Een succesvolle productie gebaseerd op de spraakmakende gebeurtenissen rondom politicus Jos van Rey. 
Opera 2.0 is ontstaan vanuit de visie opera toegankelijk te maken voor het publiek van nu. Aria's, duetten en instrumentale werken uit diverse bekende opera's (o.a. Verdi, Bellini, Mozart, Bizet en Puccini), gevat in een hedendaags verhaal. De voorstelling, uitgevoerd en geproduceerd door een volledig Limburgse cast, laat zien dat de emoties uit opera’s van alle tijden zijn.
Suzan verlaat geen seconde het podium en vertelt het verhaal van Jos door zijn ogen. Een rol die haar op het lijf geschreven is en ook haar komische talent laat zien. 
Iedereen bejubelt haar prestatie.

OPERA 2.0 bestaat uit:

Fenna Ograjensek, Sopraan
meer info klik hier

Sef Thissen, Bariton
meer info klik hier

Suzan Seegers, Jos van Rey

Blazersensemble Helicon
meer info klik hier

Björn Bus, Dirigent
meer info klik hier

Frans Pollux, Verhaal
meer info klik hier

Nynke van den Bergh, Regie 
meer info klik hier

El Rey
Bekijk meer afleveringen van El Rey »
 
Youtube
eind scene
Youtube
El Rey einde
 
Little Voice

In 2014 speelde SuuS de Titelrol van Mus in Little Voice.

Jim Cartwright's West End hit, The Rise and Fall of Little Voice, werd overladen met vijf sterren recensies en de latere filmbewerking werd bedolven onder prijzen. In Nederland was deze muziekkomedie te zien met Suzan Seegers als Mus en Ellen Pieters als haar loeder van een moeder. Met prachtige liedjes van Edith Piaf, Marlene Dietrich, Marilyn Monroe en Shirley Bassey laat Seegers horen net zo’n grandioze stem te hebben als Mus. Ondertussen raakt de aardse bewerking van Jules Deelder precies de goede snaar: ellende, humor én ontroering.

Verhaal:
Sinds de dood van haar vader leeft de wereldschuwe Mus tussen haar vaders langspeelplaten op zolder in haar eigen droomwereld en luistert ze naar Shirley Bassey, Judy Garland, Billie Holiday en Edith Piaf, terwijl haar alcoholistische moeder (Ellen Pieters) rondsliert en dubieuze mannen versiert. Een van hen is een derderangs manager. Als hij Mus hoort zingen, denkt hij wel geld te kunnen verdienen aan haar gouden stem door haar te lanceren als het sterretje Little Voice. ( Mus )
 

cast: Suzan Seegers, Ellen Pieters, Laus Steenbeeke, Han Oldigs, Wivineke van Groningen en Michael de Vriend
regie: Bruun Kuijt
script: Jim Cartwright
vertaling: Jules Deelder
productie: Senf Theaterpartners en Kik Productions

 
 
Little Voice
Bekijk meer afleveringen van Little Voice »
 
Youtube
rondleiding door huis Little voice
Youtube
Little Voice
 
Vagina Monologen

The Vagina Monologues zijn gebaseerd op meer dan tweehonderd interviews met vrouwen van verschillende leeftijden en met uiteenlopende achtergronden. Eve Ensler vroeg de vrouwen naar hun vagina en alles wat daarmee samenhangt. De interviews heeft zij als uitgangspunt gebruikt voor een toneelstuk bestaande uit tien monologen.

Het stuk is onverhuld moralistisch. Het is een aanklacht tegen seksueel geweld en mishandeling van vrouwen en meisjes en het roept vrouwen op trotser te zijn op hun vagina en daarmee op zichzelf. Het toneelstuk is fel bekritiseerd door verschillende feministische groeperingen als te negatief, te eenzijdig en te zeer anti-man gericht. Ook van conservatieve, religieuze zijde kreeg het stuk veel kritiek. Dat verhinderde echter niet dat het toneelstuk een enorm succes werd in binnen- en buitenland. Het werd onder andere opgevoerd in New York, Londen, Parijs, Berlijn en Barcelona.

De Vagina Monologen werden door Bos Theaterproducties geproduceerd.
Suus speelde samen met o.a Inge Ipenburg destijds 1 van de 3 vrouwen.

Klein fragment dat laat zie waarom je naar de vagina monologen had moeten komen.

Vagina monologen
Bekijk meer afleveringen van Vagina monologen »