Erwin van Lambaard:

"Jouw naam zal in grote neonletters boven het theater komen te hangen.

 

Reeds tijdens haar Opleiding Muziek Theater aan het concervatorium te Tilburg, speelde SuuS in Sondheim's
Into The Woods & Sweeney Todd...Rapunsel en vervolgens Joanna, onder bezielende regie van Koen van Dijk. Laatstgenoemde rol zorgde er voor dat Albert Verlinde haar vroeg voor de rol van Hilletje in de musical Kunt U mij de weg naar Hamelen vertellen, Meneer. Ze maakte haar professionele debuut en stond al in haar 4e schooljaar op het podium in de nederlandse theaters.
De reprise kon ze al niet meer doen, omdat ze werd aangenomen voor de 1e Europese productie van We Will Rock You te Keulen. Haar auditie werd afgenomen door de grootheden Brian May en Roger Taylor. Ze werd understudie voor de hoofdrol Scaramouche en speelde Teenqueen en ensemble. 
Aansluitend speelde ze 1 keer in de week als alternate Eliza Doolittle in My fair Lady en was ensemble. Daarna brak ze bij het grote publiek door vanwege haar deelname aan het bekende tv formaat Op zoek naar Evita.
Ze werd gezien als de grote winnaar maar werd runner-up...
Een paar dagen na de finale kreeg ze de rol van Cosette in Les Miserables aangeboden.
Sonneveld voor Altijd werd haar eerste "liedjes voorstelling" en was niet echt een musical maar voor nu past hij hier goed tussen.
Haar rol als Kleine Eefje zorgt er voor dat ze de John Kraaikamp Musical award wint voor beste Vrouwelijke hoofdrol in een kleine musical. Deze productie werd overigens eerst opgevoerd in het M-Lab, waarna het een jaar later als tournee door nederland ging.
Lovende recensies zijn niet meer weg te denken.

In De Engel van Amsterdam speelde Suus de Engel, ooit een rol van Jasperina de Jong. Ze vertolkte Tompoes in De Nieuwe IJstijd...waar ze de eer had om Koningin Beatrix te mogen ontmoeten. Dit was tevens (tot nu toe) haar laatste musical omdat ze zich breder wilde ontwikkelen.


 

 

A degree in musical Theatre.
You may not be able to solve a math problem. But you will know how to solve a problem like Maria.

De Nieuwe IJstijd

In 2012 is het precies 100 jaar geleden dat de Nederlandse schrijver en tekenaar Marten Toonder werd geboren. Ter gelegenheid van de herdenking van dit geboortejaar ging op 19 januari 2012 een nieuwe oorspronkelijke Bommel-musical in première in het oude Luxor Theater te Rotterdam, Toonders geboortestad. ‘De Nieuwe IJstijd’ werd geproduceerd en uitgebracht door OpusOne, het gezelschap dat in 1998 haar 10-jarig jubileum vierde met ‘De Trullenhoedster’, een ander verhaal van Ollie B. Bommel uit het rijke oeuvre van Marten Toonder.

‘De Nieuwe IJstijd’ werd door Toonder getekend en geschreven in het najaar van 1947. (Ook) in dit vroege verhaal geeft hij blijk van een opmerkelijk heldere en profetische kijk op maatschappelijke ontwikkelingen:

Het is september en van de ene op de andere dag gaat het vriezen en sneeuwen. Dat is niet normaal, en Heer Bommel en Tom Poes komen er al snel achter dat de geleerde professor Sickbock een methode heeft ontdekt om de aardas te kantelen, zodat de Noordpool ijsvrij wordt en de poolkappen gaan smelten. De bewoonde wereld wordt daardoor onbewoonbaar en de onbewoonbare wereld bewoonbaar en vele rijke bodemschatten komen zo te voorschijn voor professor Sickbock die macht en wereldheerschappij nastreeft. Uiteraard weet Heer Bommel, geholpen door Tom Poes, net op tijd een mondiale ramp te voorkomen.

Het verhaal, dat mede memorabel is omdat hierin voor de eerste keer door Heer Ollie de uitdrukking ‘Als je begrijpt wat ik bedoel’ wordt gebruikt, zal worden aangevuld met elementen uit andere Bommel-verhalen zodat deze productie een ware hommage wordt aan één van Nederlands grootste schrijvers en illustratoren.

SuuS speelde de titelrol Tompoes

 
 
 
Engel van Amsterdam

DE ENGEL VAN AMSTERDAM

Een M-Lab productie

De Engel van Amsterdam begint met een opstand van de bewoners van Amsterdam tegen de plannen van het gemeentebestuur. Engel Rafaëlwordt naar de aarde gezonden om de gemoederen te sussen, maar ze raakt zo in de war van de Amsterdammers dat zij haar boodschap vergeet. En hoe langer zij tussen de mensen verblijft, des te meer ze zich aanpast en verder verwijdert raakt van een oplossing.

SuuS vertolkte met verve de titelrol van Engel Rafaël, eerder vertolkt door Jasperina de Jong

 
 
Urinetown, Zeikstad de Musical

Urinetown is een van oorsprong Amerikaanse, satirische-komische musical uit 2001 met liedteksten van Mark Hollmann en Greg Kotis, muziek van Mark Hollmann en scenario van Greg Kotis. Naast de komische uitwerking van het scenario en de liedjes bevat de musical talloze verwijzingen naar bestaande musicals, zoals Chicago, West Side Story en vooral Les Misérables. Het oorspronkelijke idee voor deze musical is ontstaan toen Greg Kotis als student in de jaren 90 door Europa trok en merkte dat het in Europa gebruikelijk is om te betalen voor het gebruik van openbare toiletten.

Urinetown is een verhaal over hebzucht, corruptie, liefde en revolutie. Het thema is weliswaar plassen, maar het handelt over alledaagse zaken die ons allemaal raken. Urinetown speelde ruim drie jaar succesvol op Broadway en groeide uit tot een ware cult-hit.
Met cabareteske invloeden en flarden kleinkunst neemt deze intieme voorstelling zowel de politiek als het genre musical op de hak.

Gezien de onaantrekkelijke titel en de absurde uitgangspunten (zie verhaal) lijkt Urinetown geen musical die wordt gebracht door grote producenten. Toen voorjaar 2009 bekend werd dat M-Lab in september 2009 Urinetown zou brengen met bekende musicalacteurs als René van Kooten, Suzan Seegers en Jamai Loman, ontstond een run op de kaartverkoop waardoor de speelperiode met één week werd verlengd. Na één try-out op 9 september ging op 10 september de Nederlandstalige productie in première.

Op 1 februari 2010 werd bekend dat in het seizoen 2010/2011 Urinetown opnieuw in Nederland te zien zou zijn, nu als reizende productie. De première hiervan vond plaats op 28 oktober 2010 in het Oude Luxor Theater in Rotterdam.

De M-Lab productie in Amsterdam uit 2009 werd genomineerd voor acht John Kraaijkamp Musical Awards, waarvan er vier konden worden verzilverd:

Suzan Seegers: beste vrouwelijke hoofdrol kleine musical
Noortje Herlaar: aanstormend talent
Daan Wijnands: choreografie en musical staging
Jurrian van Dongen: beste vertaling/bewerking

Quotes

*-Hoogtepunten van de voorstelling zijn toch echt Jamai Loman en Suzan Seegers die hun beste performance tot nu toe neerzetten. Deze twee zijn eigenlijk al genoeg reden om toch eens deze productie te gaan bekijken.-

*-Suzan Seegers heeft met het personage van kleine Eefje een perfect passende rol gevonden. Aandoenlijk spel, eigenwijs en grappig zijn: Seegers beheerst het allemaal in de juiste verhouding. Vooral haar spel samen met René van Kooten is sterk. Van Kooten vertolkt nogmaals de rol van agent Knuppel en weet met de droge opmerkingen en malle loopjes het publiek steeds te vermaken.-

*-De grootste prestatie wordt echter geleverd door Suzan Seegers, die vorig jaar al heel terecht een Musical Award won voor haar rol als Kleine Eefje in de oorspronkelijke M-Lab productie. Ze speelt een eigenwijze kleine dreumes die agent Knuppel de hele tijd weet af te troeven met wijze uitspraken en het publiek in de ban houdt met een absurde mimiek en een hoog verdraaid stemmetje, zelfs als ze zingt.-

 
 
 
Sonneveld voor Altijd

Sonneveld voor Altijd (we noemen het even een Musical)

De makers van Telkens Weer Het Dorp, het succesvolle eerbetoon aan tekstdichter Friso Wiegersma (Sonnevelds levenspartner), presenteerden vol trots het theaterconcert Sonneveld voor Altijd!. Een verrassende combinatie van topartiesten zorgt voor een unieke en intieme voorstelling waarin Wim Sonnevelds veelzijdigheid als cabaretier en zanger centraal staat.

Televisiepersoonlijkheid Frits Sissing wordt geflankeerd door theatervedette Trudy Labij en de charismatische Syb van der Ploeg. Het gezelschap wordt gecompleteerd door Suzan Seegers (finaliste in Op zoek naar Evita; Cosette in Les Misérables) en Roberto de Groot (Juan Perón in Evita). Jan Aarntzen zorgt voor een sfeervol kostuum- en decorontwerp. De regie is in handen van Eddy Habbema, Frans Schraven tekent voor de choreografie.

Begeleid door een live orkest worden hoogtepunten uit het onsterfelijke repertoire van Sonneveld ten gehore gebracht, waaronder Nikkelen Nelis, Het Hondje van Dirkie, Moeder ik wil bij de revue en Ome Thijs. Uiteraard zal Het Dorp, het meest gewaardeerde Nederlandstalige lied van de vorige eeuw, niet ontbreken.

Een oeuvre dat onvergetelijk, onweerstaanbaar en onverwoestbaar is.

De voorstelling ging dec 2009 in premiere. 
Een productie geproduceerd door Opus One

 
Les Misérables

Les Misérables, Les Mis of Les Miz is een musical uit 1980 die is gebaseerd op het gelijknamige boek van Victor Hugo uit 1862. In 1980 werd de roman door Claude-Michel Schönberg en Alain Boublil bewerkt tot een Franse musical. Vijf jaar later werd een Engelse vertaling gemaakt en in 1991 vertaalde Seth Gaaikema de musical naar het Nederlands. Op 8 oktober 2006 vierde de musical zijn 21ste verjaardag en werd het de langstlopende West End-musical in de wereld. De musical draait nog steeds in de West End te Londen.

Vanaf 2008 wordt de musical voor de tweede keer in Nederland opgevoerd, met een nieuwe generatie musicalacteurs. De try-outs begonnen op 1 april 2008 en op 20 april 2008 is de musical in première gegaan in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. De tweede versie heeft tot ongeveer het einde van 2008 op de planken gestaan en is begin 2009 verhuisd naar Carré. Zowel de huidige versie als die uit 1991 zijn geproduceerd door Joop van den Ende. Volgens een uitspraak van één van de spelers, Carlo Boszhard, zou de uitvoering van 2008 de grootste, de mooiste musical ever zijn.

In de 2008 versie zijn nieuwe arrangementen gebruikt die gemaakt zijn door Stephen Metcalfe. Volgens Joop van den Ende Theaterproducties zullen deze nieuwe arrangementen na Nederland in alle Les Misérables-producties over de hele wereld gebruikt worden.

SuuS vertolkte de rol van Cosette.

 
 
 
 
My Fair Lady

My Fair Lady speelt zich af in Londen in het jaar 1912.

Eliza Doolittle is een jonge vrouw uit de arbeidersklasse die bloemen verkoopt op Covent Garden. Ze heeft weinig manieren en ze praat plat Engels. Op een dag zien Henry Higgins en Kolonel Pickering haar bloemen verkopen op de markt. Higgins gaat een weddenschap aan met zijn vriend kolonel Pickering dat hij erin zal slagen om Eliza in korte tijd niet alleen perfect Engels te leren maar haar ook de gangbare etiquette in de hogere kringen eigen te maken. Hij slaagt uiteindelijk in zijn opzet, maar tijdens het proces is Eliza zodanig geëmancipeerd geraakt, dat zij aangeeft niet langer afhankelijk te zijn van Higgins en haar eigen weg te kunnen gaan.

In 2006 ging de musical voor de 3e maal in première in de Nederlandse theaters. 

Hoofdrollen waren voor oa Céline Purcell, Thom Hoffman, Hugo Haenen, Bob Fosko, Marlies van Alcmaer, Maria Stegelis, Barend van Zon.

Suus zat in het ensemble en speelde minstens 1 keer in de week als alternate de rol van Eliza Doolittle

Meer informatie over My Fair Lady

helaas zijn ook van deze producties de foto's verloren gegaan.

 
 
We Will Rock You

We Will Rock You is een musical gebaseerd op muziek van Queen en vernoemd naar één van hun grootste hits We Will Rock You. De musical is geschreven door de Britse komediant en auteur Ben Elton in samenwerking met Queen-leden Brian May en Roger Taylor.

De musical draait om de muziek van Queen en een aantal nummers is speciaal herschreven. Ook komen er personages in de musical voor die zijn gebaseerd op nummers van Queen. De muzikanten van Queen zelf spelen echter geen rol in het stuk. Deze musical vertelt het verhaal van een wereld 300 jaar in de toekomst waar door mensen gemaakte muziek, op echte instrumenten, verboden is en waar alleen digitaal geproduceerde muziek toegestaan is. Een gedeelte van de jeugd komt hiertegen in opstand en de 'echte' muziek zegeviert weer. In ieder land waar deze musical te zien is wordt een aantal nummers in die taal gezongen.

De musical werd voor het eerst op 14 mei 2002 uitgevoerd in het Dominion Theatre in het Londense West End. De laatste voorstelling is uitgevoerd op 31 mei 2014. Zowel Brian May en Roger Taylor speelden deze voorstelling mee.

Op 12 december 2004 ging deze musical in Keulen in premiere. Suzan was understudy van de vrouwelijke hoofdrol Scaramouche, vertolkte de rol van Teenqueen en maakte deel uit van het ensemble. 

Helaas is al het beeldmateriaal van haar in de rol van Scaramouche verdwenen...

 
 
 
 
Kunt U mij de weg naar Hamelen vertellen, Meneer?

In 2003 produceerde V&V Entertainment (heden AV Entertainment) de musical Kunt U mij de weg naar Hamelen vertellen, Meneer.
Het was het welbekende verhaal van de rattenvanger die de kinderen uit de stad lokte.
Onder regie van Koen van Dijk werd deze productie een groot succes.
De cast bestond uit:

Loeki Knol, Chantal Janzen, René van Kooten, Jan Elbertse, Maarten Wansink, Job Schuring, Kim-Lian van der Meij, Danny Rook, Michael Sorbach, Ellis van Laarhoven, Suzan Seegers, Martin Stritzko. 

Meer info klik hier

 
Musical
Bekijk meer afleveringen van Musical »
 
Youtube
Hamelen
Youtube
We will rock you Keulen
Youtube
De Nieuwe IJstijd